A menyasszonyi ruha sorsa esküvő után

Menyasszonyként az egyik legfontosabb esküvőszervezési teendőnk, a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása. Történhet ez varratással, kölcsönzéssel, vagy akár közvetlenül vásárlással. Hiszen életünk legfontosabb napjáról van szó, amelyről kislány korunk óta álmodunk.

Természetes, hogy sok időt fordítunk “A ruha” megtalálására. Ha pedig már ott vagyunk, rajtunk van a ruha, és érezzük, hogy igen, ez lesz az! Akkor nincs megállás, ezentúl ha az eszünkbe jut az esküvő, már látjuk magunkat a csodálatos ruhánkban. A nagy napon egész van élvezzük, hogy egy ilyen csodában lehetünk egész nap. Majd egy életen át gyönyörködünk a fotókban amelyeken viszont láthatjuk álom ruhánkat.

Amennyiben kölcsönözött darabról van szó, a helyzet egyszerű, a megadott határidőig könnyes búcsút kell vennünk tőle, majd visszaszállítjuk a szalonba. A tisztítás ebben az esetben már a kölcsönző dolga. Azonban ha varrattuk, vagy megvásároltuk a ruhánkat a mi feladatunk az esetleges foltokat, elkoszolt szoknya aljat megtisztítani.

A menyasszonyi ruha tisztítás lehetőségeiről egy előző bejegyzésünkben már összeszedtük a tudnivalókat. Ha ezzel megvagyunk már csak azt kell eldöntenünk, mi lesz a sorsa a szeretett ruhadarabunknak. Hiszen ez ilyen viseletet életünkben csak egyszer hordhatunk, így itt az ideje, hogy egy másik izgatott arának nyújtson legalább akkora örömet mint Neked!

Tapasztalatból mondjuk, hogy ne egyből értékesítsétek! Ez egy mély, tartalmas kapcsolat ember és ruha között, így várjatok néhány hetet, gyönyörködjetek benne még, és csak azután váljatok meg tőle egy életre. 🙂

Ha az említett procedúrákon túl vagytok, jöhetnek az eladás különböző formái. Mutatjuk, a leghatékonyabb hófehér ruha értékesítési trükköket:

  1. Közösségi média. Ezen belül is olyan csoportokban érdemes meghirdetnetek, ahol többségében még készülődő menyasszonyok a csoport tagok. Ők a célcsoport, így ha közvetlenül előttük jelenik meg a hirdetésed nagy az esély, hogy a lenyűgöző látvány és baráti ár láttán hamar lecsap valaki rá. Figyelj rá, hogy a fotók, videók amelyeket a ruháról feltöltesz minél jobban átadják a ruha színét, anyagát, fazonját. Biztosíts próba lehetőséget is.
  2. Érdemes alkalmi ruha szalonoknál érdeklődni, ki az aki átvenné Tőled a megkímélt állapotú, szépséges ruhádat. Egy ilyen szalonnál egészen biztosan jó helyre kerülne, ahol ápolni fogják és még számos lány imádott ruhája lehet a jövőben.
  3. Átalakítás. Bár ez egy nagy abroncsos ruha esetében valamivel nehezebben kivitelezhető, de ha nem akarsz örökre megválni tőle, alakíttasd át egy ügyes kezű varrónővel. Egy színes öv, pánt felvarrással esetleg szoknya cserével egészen új köntösbe bújtathatod és még sok más eseményen belebújhatsz az régi, mégis új ruhádba.