Ásó, kapa, nagyharang avagy esküvő a filmekben

Minden kislány már gyerekkora óta a tökéletes esküvőről álmodozik. Nem is csoda, hiszen a mesékben és filmekben mindig csak a fényt és pompát láttuk.

Az igazi esküvő valószínűleg más lesz mint a filmeken, mi mégis imádjuk újra és újra megnézni a romantikus történeteket.

Most összeszedtünk Nektek néhány filmet, melyeket nem árt megnéznetek, ha esküvői hangulatba szeretnétek kerülni.

Álljon meg a nászmenet!

Mi a teendő, ha az utolsó pillanatban rájössz, hogy szerelmes vagy a legjobb barátodba, akinek pár hét múlva esküvője lesz? Julianne (Julia Roberts) mindenáron megpróbálja megakadályozni a frigyet, még akkor is, ha barátja menyasszonya (Cameron Diaz) angyali teremtés. Szórakoztató film, zenékkel felturbózva, ha csak annyit mondunk Say a little prayer biztosan mindenki tudja, melyik számról beszélünk. 🙂

27 idegen igen

Az elején azt mondtuk mindenki a saját esküvőjéről álmodik. Jane (Katherine Heigl) azonban a végtelen segítő, azaz mindig csak koszorúslány. 27 különböző esküvőt asszisztált végig és leste a menyasszonyok minden kívánságát. Vajon eljön a nap, amikor minden körülötte fog forogni?

Mamma mia

Meryl Streep és Amanda Seyfried főszereplésével készült el a világhírű West End musical filmváltozata. Az ABBA dalok hallatán legszívesebben mindenki táncra perdülne, a gyönyörű görög sziget pedig – ahol játszódik a film – elkápráztatja a nézőket. Még egy kis pluszként Pierce Brosnan is dalra fakad a vásznon.

A boldogító talán

Még egy film, ahol a főszereplő későn eszmél rá, hogy szerelme igazából a legjobb barátja. Hannah-t (Michelle Monaghan) üzleti útja során eljegyzi egy nemesi rangú skót férfi, így mire visszatér, Tom (Patrick Dempsey) már nem igazán tud neki szerelmet vallani. Megkezdődik a nagy esküvőszervezés, Tom pedig nyoszolyólánnyá válik.

Hamupipőke

Ebben az esetben kivételesen nem a Disney meséjét hoztuk példának, hanem az élőszereplős verziót. Ki ne ismerné a szegény, de gyönyörű Hamupipőke történetét? Lily James főszereplésével most a filmvásznon is megnézhetjük. Varázslatos tündérmese, beszélő állatok és egy pár üvegcipő. 🙂

Ezeken a filmeken sírhattok, nevethettek, ötleteket meríthettek belőlük, de talán a legfontosabb, hogy kikapcsolódhatok egy kicsit az esküvőszervezéssel járó stressz után. 🙂