Az esküvői dekorációs elemek l.

A saját kézzel készült, önállóan tervezett dekorációhoz, terítéshez már írtunk néhány tippet az előző cikkünkben. Azonban mindezen túl még nagyon sok látványos dekor elem van amit Te magad is egyszerűen megvalósíthatsz.

Lássuk be, a költséghatékony és ünnepi dekoros tippekből sosem elég. Szeretnénk ha Nektek is álom esküvői dekorációtok lenne a nagy napon, ezért ma mutatunk egy további ötletet amelyeket megvalósíthattok!

Szuper gyorsan elkészíthető, inkább az eszközök beszerzése kerülhet valamivel több időbe. Először is, egy fából készült L, O, V és E betűre lesz szükségünk. A méretüket igazítsd ahhoz a helyhez ahol el szeretnéd helyezni.

Garantáltan jól mutat akár egy laza stílusú desszert asztal háttereként. Ha nem kerek asztalos elrendezésben gondolkodtok, még egy hosszú asztal dísze is lehet. Természetesen mindkét esetben más-más magasságú betűk lesznek látványosak.

Tehát ha megvan hol szeretnéd őket kitenni, kezdődhet a beszerzés.

Lakberendezési üzletekben könnyen hozzájuthatunk, de érdemes figyelni rá, hogy lehetőleg fából legyen és ne műanyagból. Esetleg hungarocell lapból kivágott betűk lesznek még jók. Akár fa, akár ilyen hab anyagból készült betűk után érdemes online vadászni. Egy gyors rendelés, és már indulhat is otthon a munka!

Ezután már csak decoupage vagy tapétaragasztót kell beszerezned egy művész ellátóból vagy papír-írószer boltból. – Az ilyen ragasztók közül a pentart márkát ajánlom, maximálisan meg voltam vele elégedve. – Kell még egy széles fejű ecset, és szalvéták. Utóbbiból olyan színű, mintájú darabokat válassz amelyek harmonizálnak az esküvői dekoráció stílusával is.

  1. Ha minden eszköz rendelkezésedre áll, vastagon kend át a betűk azon felületét ahol a szalvéta mintáját szeretnéd viszont látni. Természetesen ha az egészre egyenletesen szeretnéd felvinni, akkor mindenhol kend át a ragasztóval.
  2. A szalvéták 3 rétegég válaszd szét. Csak az elsőre lesz szükségünk, amin a legtökéletesebben látszik a minta.
  3. Ezeket a mintás, egy rétegű szalvétákat helyezd rá a ragasztóval bevont részekre. 
  4. Óvatosan simítsd rá ecsettel úgy, hogy ne gyűrődjön ne hólyagosodjon fel sehol!
  5. Végül kend be újra a feltett szalvétákat még egy réteg ragasztóval. 
  6. Hagyd jól megszáradni a betűket, és készen is van a remekmű! 🙂