Bejegyzés

hazassag

Tudnivalók szertartásvezetőkről és házasságkötőkről

Ha nem rég kezdtétek el megszervezni az esküvőtöket, esetleg csak érdeklődsz a téma iránt, mert titkon bízol benne, hogy közeleg a lánykérés napja, akkor akkor ez a cikk érdekes lehet számodra.

Tovább olvasom

Kreatív feliratok, táblák esküvőre

Akár az elegancia jegyében fogtok ünnepelni, akár a bohém rusztikus hatás fog megjelenni inkább az esküvőtökön,a következő ötletek bárhol megvalósíthatóak.

Ma már egyre elterjedtebb a vendégeket ceremóniamester mellet különböző táblákkal is irányítani. Gondoljunk csak a helyszín megtalálására, a rendezvény helyszíne előtti utcán már ki szoktak táblázni “István és Katalin esküvője még 500 m”.

Tovább olvasom

Karikagyűrű vásárlás a nagy napra

Az hagyományos karika jelkép, az örökkévalóságot, az el nem múlást jelképezi az ifjú pár bal kezének gyűrűs ujjain. Hiszen ebből a test részünkből vezet egy ér közvetlenül a szívünkhöz.

A ceremónia egyik legromantikusabb pillanata amikor egy fiú és egy lány felhúzzák egymás ujjaira a karikagyűrűket. Majd egy életen át fogják a kezükön viselni. Épp ezért erre a jeles alkalomra nem választhatunk akármilyen gyűrűket. Fontos, hogy az tartós legyen, őrizze meg szépségét ugyanakkor kényelmes legyen viselni.

Tovább olvasom

Esküvőszervezés első lépései

A lánykérést követően nagy az öröm, a párod megkönnyebbül, hogy vége az izgulásnak míg rajtad csak most lesz úrrá igazán az izgatottság, várakozás az esküvő miatt.

Rögtön az első kérdés, hogy mikor kerülhet rá sor. Megengedhetitek-e magatoknak a közeljövőben, vagy pár év múlva szeretnétek, hogy legyen idő gyűjtögetni rá és a szervezésre is bőven legyen idő.

Tovább olvasom

Parti kellékek az fergeteges ünnepléshez

Az egyik dilemma az aggódó menyasszonyok között, hogy hogyan lesz egész este jó hangulat, táncoló násznép és nevetés? Ha megbíztok ceremóniamestert, vagy vőfélyt ez a gond elméletileg lekerül a vállatokról, hiszen az ő dolga lesz a folyamatos buliról gondoskodni.

Tovább olvasom

Variációk dobócsokorra

A ceremóniát követően de még vacsora előtt szokott sor kerülni a menyasszonyi csokor eldobására. A hajadon barátnők, rokon lányok gyűlnek össze és várják csillogó szemekkel, vajon melyikük kapja el a menyasszony virágcsokrát ezzel megjósolva ki megy férjhez legközelebb.

Mára már erre is különböző hagyományok alakultak ki.

Tovább olvasom

Mit tegyünk, hogy a gyerekek is jól érezzék magukat?

Nagy létszámú esküvőnél szinte mindig vannak nagyobb létszámban is gyerekek. Elkerülve a kínos szituációkat, hogy nem érezzék magukat jól előre gondoskodnotok kell arról, hogy fontosnak érezzék magukat, ne unatkozzanak. Biztosítva legyen a szórakoztatásuk ceremónia és lakodalom ideje alatt is.

Tovább olvasom

Köszönetajándék szülőknek

Az esküvői szertartás egyik záró eleme, az ifjú pár köszönet nyilvánítása a örömszülők részére. Felmerül a kérdés, mit adjunk a szülőknek? Legyen egységes ajándék? Személyre szóló? Maradjunk a hagyományos bor, és virág ajándékoknál? Ha Ti is gondolkodtatok már ezen, akkor ebben a cikkben választ kaphattok kérdéseitekre.

Tovább olvasom