Bejegyzés

Tippek a könnyű esküvőszervezésért

Az esküvőszervezés nem kis munka. Főleg ha nagyobb ünnepségben gondolkodtok sok rokon és barát társaságában.

Ezért is szakosodik ma már egyre több rendezvényszervező az esküvők lebonyolítására. Bár vannak nagyon higgadt menyasszonyok, akik ősz hajszál nélkül megszervezik a nagy napot, de kétségtelenül próbára teszi türelmünket a szervezés.

Tovább olvasom

Esküvői flash mob szervezése

A nagy napját minden ara élete legkülönlegesebb napjaként szeretné megélni. Ehhez különböző rendhagyó, egyedi elemeket visznek bele a hagyományos helyett. Ha napjainkban egyre nagyobb teret hódít magának a flash mob akkor miért ne kaphatna helyet az esküvőnkön is?

Ha részt vettél már valaha ilyen táncban, vagy ha érezted a csoportos tánc, zumba, aerobic élményét pontosan tudod, mekkora élmény sok emberrel ugyanúgy mozogni az ütemre. Igazi vérpezsdítő energiák szabadulnak fel. Hogyan máshogy lehetne fokozni a lakodalmas hangulatot ha nem egy előre megtanult flashmob előadásával?

Tovább olvasom

Esküvői e-mail cím előnyei

Az esküvői weboldal számtalan előnyét már kifejtettük egy korábbi bejegyzésünkben. Azonban van még egy dolog, ami szintén megkönnyítheti a dolgotokat az esküvőszervezés során. Akár weboldal mellett akár anélkül.

Bár ma már kis utána járással magatok is elkészíthetitek saját esküvői honlapotokat, a weblap készítő cégek pillanatok alatt megvalósítják elképzeléseiteket.

Tovább olvasom

Ki fizesse a szállást az esküvő idejére?

Igen kényelmetlen ugyanakkor kardinális kérdés, hogy egy vidéki, távoli esküvő esetén vacsora mellett kell-e szállást is biztosítani a vendégeink részére? Ha igen, akkor ki fogja finanszírozni? Az ifjú pár kötelessége kifizetni, a megannyi esküvői költség tetejébe?

A kérdés valamivel összetettebb annál, hogy rögtön rá tudjuk vágni a helyes választ.

Tovább olvasom

Mitől lesz jó hangulat az esküvőmön?

A nagy napnak a legfontosabb szereplői kétségtelenül Ti vagytok. Viszont nem elhanyagolandóak a körülmények sem, a számos rokon, barát akik mind azért vannak ott akkor, hogy az egybekeléseteket ünnepeljék közösen.

Bár Ti kértétek, és invitáltátok őket névre szóló meghívókkal. Mégis megérdemlik, hogy tekintettel legyetek rájuk az esküvő szervezés során.

Tovább olvasom

Morzsa party avagy esküvő utáni közös étkezés

Ha az esküvő helyszínére messziről érkeznek vendégeitek, esetleg nemzetközi menyegzőt tartotok biztosan nagy létszámban lesznek a közelben megszálló vendégek is.

A szállásuk pedig nagy valószínűséggel nagyon közel található a lakodalmas helyszínhez. Mivel a másnapos, mulatságtól megfáradt embernek nem az első dolga, hogy ebédet főzzön az esküvő másnapján, különösen jól eshet visszatérne a lagzis helyszínre és újra közösen fogyasztani a finom falatokból.

Tovább olvasom

Beszéd, köszönetnyilvánítás az esküvőn

A vacsora előtti beszéd megtartása több ember feladata is lehet. Akár a vőlegény akár az ő tanúja, esetleg örömapa is elmondhat egy néhány perces monológot. 

Az mondhat beszédet aki csak szeretne, természetesen itt is az arany középúton maradva. Hiszen nem szerencsés túl sok embernek beszédet mondani, főleg nem rögtönözve. Egy beszéd belefér, sőt kell is néhány percre megállni az esküvői forgatagban és köszönetet nyilvánítani, néhány szép gondolattal jó szórakozást kívánni.

Tovább olvasom

Pillangó, galamb, lufik röptetése

Vannak bizonyos látványelemek amelyek tradicionálisnak mondhatóak, mégis ma már egyre kevesebb esküvőn kapnak szerepet. Ugyanakkor nincsenek lecserélve, nincs új szokás amely olyan romantikus hagyományt teremthetne, mint a galambok vagy a pillangók röptetése.

Látványuk és szimbolikus jelentésük igazán különlegessé teheti a nagy napotokat. Jól elkapott pillanatokat eleve jó visszanézni a képeken esküvő után, de ha ezeket kecsesen szálldosó madarak vagy lepkék is megkoronázzák igazán egyedi, utánozhatatlan hatást érhetünk el. Emellett pedig, olyan közös program lehetőséget jelentenek a vendégek számára amelyekben ők maguk is részt vehetnek, nem csak a házasulandó pár. Nagy élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Tovább olvasom

Különleges esküvői helyszínek

Ha olyan esküvőre vágysz, ami nem csak kettőtöknek, de a vendégeiteknek meghökkentő, maradandó élmény, akkor a következő cikkben található ötletek érdekesek lehetnek számodra.

Némileg a realitás talaján maradva, magyarországi lehetőségeket járunk körbe. Így ha nem is terveztetek extrém menyegzőt, a lenti gondolatok után a Ti fejetekben is megfordulhat, hogy a megszokottól eltérő körülmények között mondjátok ki a boldogító igent.

Tovább olvasom

Süteménycsomag a távozó vendégeknek

Bár ma már egyre ritkábban számolnak a párok azzal, hogy a hazainduló násznépet egy kis karton dobozba csomagolt süteménnyel vagy torta szeletekkel illene hazaengedni.

Ma már inkább a kreatív köszönőajándékok készítése dívik. Pedig a kimaradt rántott falatok, húsok is csomagolásra kerülhetnének ahelyett, hogy az étterem dobja ki azt. Vidéken majdnem kötelező a kis kartondobozt a vendég kezébe nyomni távozáskor.

Tovább olvasom