Bejegyzés

Mikor kezdjük el szervezni az esküvőnket?

A lánykérést követően sok fiatal pár fejében megfogalmazódik a kérdés, hogy mégis mikor kezdjük el szervezni az esküvőt? Ráérünk még? Egyáltalán mivel kezdjük, hogy zökkenőmentesen történjen a szervezés?

Valóban fontos kérdések, és bizonyos dolgokkal jó, ha már az elején tisztában vagytok. Ilyen kérdések mentén fogunk most Nektek útmutatást adni, hogyan vágjatok bele.

Tovább olvasom

anyakonyvvezeto

Szükséges dokumentumok házasságkötéshez

Az előző bejegyzésünkben már átnéztük mi egy anyakönyvvezető feladata amikor egy pár házasságkötéssel bízza meg.

Most nézzük meg, mi a Ti feladatotok a polgári szertartás megszervezése során. Azért, hogy jogi értelemben is házastársakká váljatok, és az anyakönyvbe is be legyen jegyezve a fogadalmatok, bizonyos dokumentumokra szükségetek lesz.

Tovább olvasom

pezsgo

Esküvői beszéd vendégként

A megható, humoros, rövid de tartalmas esküvői beszédhez már említettünk néhány arany szabályt egy előző cikkünkben.

Sőt, örömapákra is gondoltunk, átnéztük itt, mitől jó igazán egy örömapa beszéd, hogyan hozzuk ki belőle a legtöbbet. Azonban előfordulhat, hogy vendégként is szeretnénk felszólalni. Amikor annyira közel áll hozzánk az ifjú pár, hogy személyes jókívánságainkat, egy-egy kedves történetet a hallgatósággal is megosztanánk, nem csak a párral.

Tovább olvasom

Feladatok esküvő előtti estére

Egy, másfél évnyi szervezés után közeleg a nap amikor végre egybekeltek, úgy ahogyan azt megálmodtátok.

Rengeteg pénz, energia volt megszervezni, kiválasztani a legjobb szolgáltatókat. Eljön az esküvőt megelőző este, amikor azt mondogatod magadban és talán a környezetednek is, hogy holnap férjhez megyek! Holnap esküvő! Eljött a nagy nap!

Tovább olvasom

Kiegészítők vőlegénynek

Nőként a hétköznapokban is különös gondot fordítunk arra, hogy milyen ruhát vegyünk fel milyen kiegészítőkkel, cipőkkel.

Míg a férfiak reggel belebújnak egy póló farmer kombinációba és indulhat a nap. Hasonlóképpen történik ez esküvői előkészületeknél is. A menyasszonyok rengeteg szalont meglátogatnak már hónapokkal az esküvő előtt, és az álom ruha stílusához illő kiegészítőket szereznek be hosszas keresgélés után.

Tovább olvasom

Karikagyűrű vásárlás a nagy napra

Az hagyományos karika jelkép, az örökkévalóságot, az el nem múlást jelképezi az ifjú pár bal kezének gyűrűs ujjain. Hiszen ebből a test részünkből vezet egy ér közvetlenül a szívünkhöz.

A ceremónia egyik legromantikusabb pillanata amikor egy fiú és egy lány felhúzzák egymás ujjaira a karikagyűrűket. Majd egy életen át fogják a kezükön viselni. Épp ezért erre a jeles alkalomra nem választhatunk akármilyen gyűrűket. Fontos, hogy az tartós legyen, őrizze meg szépségét ugyanakkor kényelmes legyen viselni.

Tovább olvasom

Munkatársak az esküvőn

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy szereted a kollégáidat, jó a munkahelyi légkör és megoszthatod velük az esküvői előkészületek izgalmait akkor felmerül a kérdés, kit hívj meg közülük?

Mindenkit, vagy csak azokat akik közel állnak hozzád? Lakodalomra is vagy csak esküvőre legyenek hivatalosak? Hogyan közöljük úgy, hogy ésszerű anyagi keretek között maradjunk, de ne sértődjön meg senki.

Tovább olvasom

Beszéd, köszönetnyilvánítás az esküvőn

A vacsora előtti beszéd megtartása több ember feladata is lehet. Akár a vőlegény akár az ő tanúja, esetleg örömapa is elmondhat egy néhány perces monológot. 

Az mondhat beszédet aki csak szeretne, természetesen itt is az arany középúton maradva. Hiszen nem szerencsés túl sok embernek beszédet mondani, főleg nem rögtönözve. Egy beszéd belefér, sőt kell is néhány percre megállni az esküvői forgatagban és köszönetet nyilvánítani, néhány szép gondolattal jó szórakozást kívánni.

Tovább olvasom

Különleges esküvői helyszínek

Ha olyan esküvőre vágysz, ami nem csak kettőtöknek, de a vendégeiteknek meghökkentő, maradandó élmény, akkor a következő cikkben található ötletek érdekesek lehetnek számodra.

Némileg a realitás talaján maradva, magyarországi lehetőségeket járunk körbe. Így ha nem is terveztetek extrém menyegzőt, a lenti gondolatok után a Ti fejetekben is megfordulhat, hogy a megszokottól eltérő körülmények között mondjátok ki a boldogító igent.

Tovább olvasom

Kreativitás a kreatív fotózáson

Akár az esküvőtök napján, akár más napon van a kreatív fotózásotok, a cél a lélegzetelállító háttér, napsütés na meg elegendő idő amit rászántok.

Ha rászántok egy külön napot, amikor nem kell rohanni, mindenhol van időtök fotózni, kreatív pózokat kitalálni sokkal különlegesebb fotók születhetnek mintha délelőtt kellene sietni vele. Hiszen a délutáni ceremóniára vissza kell érjetek, és újra topon kell lenni.

Tovább olvasom