Családi viszály az esküvőn

Családi viszályok a nagy napon? Nem a legjobb időzítés mégis, néha bárhogy is szeretnénk nem tudjuk elkerülni rajtunk kívül álló okok miatt. Mi ilyenkor a teendő? Egyáltalán tudunk-e tenni valamit, érdemes-e? Vagy csak olaj a tűzre ha beleavatkozunk?

Mégsem hagyhatjuk, hogy a “kedves” rokonok igazi családi perpatvarrá tegyék életünk legfontosabb napját.

Figyelmen kívül hagyjuk? Ilyenkor is érvényes az, hogy a ceremóniamester vagy a vőfély dolga megoldani a problémát az ifjú pár helyett? Ezer és ezer ilyen kérdés merülhet fel Bennünk ha megfordul a fejünkben, hogy valamelyik elfojtott régi családi vita véletlen felmerül és veszekedést szít szeretteink közt a nagy napunkon.

Ha szeretnénk elkerülni az ilyen szituációkat, érdemes már a vendéglistát is úgy összeállítani, hogy már a vendégek megválogatásával csökkentsük az esélyét egy-egy konfliktus kialakulásának.

Ha pedig nem megoldható, hogy bizonyos embereket inkább csak a ceremóniára invitáljuk és a lakodalomra már ne akkor, az ültetésrendet szervezzük bomba biztosra.

Legkönnyebb dolgunk a körasztalos ültetésnél lehet. Ilyen esetben meg tudjuk úgy szervezni, hogy az illetők csak közvetlen családtagokkal üljenek, akikkel biztosan nem lesz lehetősége vitába bonyolódni. Természetesen az L alakú, vagy hosszú asztalos terítésnél is megoldható, viszont nagyon körültekintőnek kell lennünk és mindenképp használjunk ültetőkártyákat.

Ha pedig gondoskodtunk a biztonságos ültetésrendről de mégis félő, hogy összeszólalkoznak a rokonok, még mindig tehetünk valamit, hogy elkerüljük. Akár a koszorúslányok, tanúk vagy megbízható meghívott közül egyeztessünk előre valakivel. Legyen egy megbízottunk, aki kérés nélkül közbe fog lépni ha a vitának egy apró szikrája is feltűnik.

Egy olyan személy aki közel áll az érintettekhez, és szükség esetén a tettek mezejére lép. Gondoskodik a lecsitításról vagy szélsőséges esetben arról, hogy a lakodalmas helyszínen kívül folytassák.