Erős, egészséges körömágyak a nagy napra

A menyasszonyi szépségápolás nem merül ki a csillogóan fényes haj és ápolt arcbőr kombinációjánál.

A körmeidre is is legalább annyi figyelmet kell fordíts. Sőt, nem csak a kezek de a lábkörmöket is érdemes folyamatosan ápolni ha a nagy napon egy játék során lekerül a cipő a lábadról, vagy nyitott orrú lábbelit választasz, akkor is tündököljön az igényes lábkörmöd a vendégek előtt.

Lássunk néhány praktikát, amelyek segítségével hatékonyan és gyorsan javíthatsz körmeid minőségén, hogy a lehető legszebbek legyenek egy ilyen fontos napon!

Először is, érdemes néhány jó tanáccsal indítanunk amelyet jobb ha megfogadsz. Ilyen a géllakk, körömlakk tilalom az esküvőt megelőző hónapokban, hetekben. Hiszen ezek a készítmények ahogyan befedik körmöd teljes felületét nem hagyják lélegezni, kiszárítják a köröm ágyakat, így érdemes kerülni őket amíg ilyen erősítő kezelést tervezel magadnak.

Ha már felkented a lakkot otthon, lehetőleg acetonmentes lemosóval távolítsd el. Végül óvatosan reszeld le, majd polírozd a legfelső réteget ahol a sérült, elhalt köröm rész található. Ezek eltávolítása után jöhet az erősítés, hiszen így már nem fogja semmi sem akadályozni.

Ezt követően készíts különböző kencéket amelyekben beáztathatod körmeidet. Lehetőleg minimum 20 percre biztosítsd a nyugalmat, hogy gyógyulhassanak a körömágyak. Indíts el egy sorozatot, vagy nézz tévét amíg pihensz. Így hamar el fog repülni a fél órányi köröm áztatásra szánt idő.

A méz köztudottan szinte mindenre jótékony hatással van, ez a körmök esetében is igaz. Keverj össze néhány kanál mézet egy fél citrom levével, és kész is a csoda massza. Ha méz helyett csak olíva olajat találsz otthon, ez már önmagában is szuper köröm erősítő anyag. Akár áztatva, akár felkenve a körömre nagyon hatásos. Ismételd ezeket a kúrákat hetente, és rövid időn belül ragyogó karmokra tehetsz szert!

A hatás fokozása érdekében keress a drogériákban úgynevezett körömerősítő lakkot, illetve olyan kézkrémet amely a bőr mellett a körmökbe beszívódva is kifejti áldásos hatását. Továbbá, kerüld a kézi mosogatást is. A szép, és ápolt körmök nagyon fontosak egy esküvőre készülő nő számára. Nem mellesleg jó érv amellett, hogy ma miért a párod mosogasson el helyetted! 🙂 Ha pedig végképp rád hárul ez a nemes feladat, mindenképp használj gumikesztyűt hozzá.