Küzdjük le az esküvő előtti náthát!

Az életben nincs olyan időpont amikor jól jön egy kis megfázás, nátha. Ha tehetnénk, szinte kivétel nélkül kihagynánk.

Még ha nem is lázasodunk be, ilyenkor sokkal gyorsabban elfáradunk a hétköznapi teendőktől. Sok mindentől megfoszt Bennünket a nátha és olykor nem is múlik el a leggyorsabban.

Az ilyen fertőző betegségek beszerzése a buszon, utcán, munkahelyen pillanatok alatt lehetséges. Kedves esküvőszervezéstől izgatott, stresszes menyasszonyok, az idegességtől legyengült immunrendszeretek előszeretettel engedi ledönteni a szervezetet egy-egy ilyen megfázás esetén.

Mi tegyünk ha már kész a baj? Az őszi esküvőre készülő párok rémálma, hogy a menyasszony vagy a vőlegény a nyirkos, hideg időben elkap egy megfázást és orrhangon kell kimondja szerelmének a boldogító igent. Senkinek nem kívánunk a nagy napot megelőző hetekben ilyen szituációba kerüljön, de ha már bekövetkezett, akkor kezeljük gyorsan és hatékonyan!

Lássuk milyen tuti receptekkel győzhetitek le az esküvő előtti megfázást:

  • Az egyik legfontosabb a megfelelő folyadék bevitel. Víz, zöld tea, citromos gyümölcs tea, gyógytea, húsleves lehetőleg minél forróbb hőmérsékleten. Elsősorban cukormentes és szénsavmentes innivalók fogyasztása minden mennyiségben, melegen jól felöltözve vastag takaró alatt kortyolva könnyen megizzaszt. Már indul is a bacik eltávolítása.
  • Napi több alkalommal pedig fogyassz természetes antibiotikumot, a vírusölő hatás érdekében. Egy gerezd fokhagymát vágj apró darabokra, majd tedd rá egy teáskanálra. Csurgasd le a hagyma darabokat bő mézzel. Épp annyira, hogy a kanálról ne csurogjon le, és fogyaszthatod is a házi gyógyszer készítményt.
  • A gyors felépülést pedig gyümölcs diétával is gyorsíthatod. A nehéz, zsíros ételek helyett, könnyen emészthető natúr kekszeket, friss gyümölcsöt, zöldséget ropogtass.
  • A légutak tisztításáért pedig gargarizálhatsz sós meleg vízzel, vagy inhalálj egy pokróc alatt egy fazék forró, gőzölgő csalán vagy kamilla tea felett.
  • Régi igazság, hogy a nevetés a legjobb gyógyír. Hát nevess sokat, hallgasd a humoristákat és add át magad a kacagás általi gyógyulásnak. Viszont rögtön utána ne felejts el pihenni! Nem gondolkodni, aggódni az esküvő részletei miatt hanem aktívan töltődni a nyugodt, pihentető alvás által.