Étel ital választás esküvőre

Ha az esküvőnkről van szó, különös figyelmet fordítunk a szervezésre, általában egy egész éven át készülünk rá. A lánykérés után hirtelen rengeteg elintézni valónk akad a menyegző miatt, ezért rögtön priorizálni kezdjük a teendőket.

Mit foglaljunk le először, mi következzen rögtön utána és mi ér rá később? A lista elején szerepel a helyszín kérdése, és ha már tudjuk melyik helyszínt foglaljuk le, akkor rögtön felmerül az ételek, italok kérdése is. Az esetek többségében a helyszín szolgáltatja a teljes cateringet az est folyamán. Azonban bizonyos esetekben külsős catering céget kell megbízzunk, ha a helynek nincs konyhája.

 

Egy biztos, lehet fergeteges zenészünk vagy márvánnyal borított, elegáns, királyi termünk a nagy napon, ha a fogások rendre ízetlenek. Az üdítők nem megfelelő hőmérsékletűek a borok pezsgők rossz minőségűek, ihatatlanok. Étlen, szomjan aligha jól tudja magát érezni az ember, legyen szó bármilyen közeli rokon vagy barát nagy napjáról.

A nagy fokú elégedetlenség akár a vacsorával akár az italokkal kapcsolatban rányomja a bélyegét a hangulatra. Ezért javasoljuk, hogy ha tehetitek néha munka után vacsorázzatok olyan éttermekben, rendezvényhelyszíneken amelyekről el tudjátok képzelni, hogy az esküvőtökhöz méltó lehet. Amennyiben megfelel a az elvárásaitoknak próbáljatok ki néhány fogást az étlapjukról. Anélkül, hogy tudnának róla, milyen fontos teszten esnek át épp.

Így meggyőződhettek róla, hogy a választott hely a lehető legfinomabb, legjobb minőségű ételeket italokat fogja felszolgálni a násznép számára. Ne csak az étkekkel kapcsolatban legyetek nagyon körültekintőek, hanem a borok, pezsgők, sörök esetében is.

A vendégek nagy része ha alkoholról van szó, ez utóbbi három ital egyikéből fog fogyasztani, ezért fontos, hogy ezek finomak legyenek.

Kielégítsék a többség igényét. Ezért érdemes nem csak az ételeket megkóstolni, de az italokat is átnézni. Mi az ami ízlik Nektek és úgy érzitek megfelelő egy ilyen jeles alkalomra is. A borválasztáshoz már adtunk tippeket, jó tanácsokat egy előző bejegyzésünkben

A pezsgők tekintetében is legyetek résen. Ebből is lehet inni magas minőségű, ízletes fajtákat és mellék ízzel fűszerezett extra szénsavas típust is. Sőt, az sem mindegy, hogy pezsgőt, habzóbort vagy gyöngyözőbort iszunk, azok milyen magas minőségű borból készültek. Egyszerűen csak egy kevéske természet adta szén-dioxid rejtőzik benne, vagy tartalmasabb szénsavasabb és édesebb pezsgő élményben lesz-e részünk.

Legyenek kész elvárásaitok mind az ételek mind az italokkal kapcsolatban, kóstoljatok végig mindent és ne érjétek be kevesebbel! További stressz mentes esküvőszervezést kívánunk!