Köszönetajándék szülőknek

Az esküvői szertartás egyik záró eleme, az ifjú pár köszönet nyilvánítása a örömszülők részére. Felmerül a kérdés, mit adjunk a szülőknek? Legyen egységes ajándék? Személyre szóló? Maradjunk a hagyományos bor, és virág ajándékoknál? Ha Ti is gondolkodtatok már ezen, akkor ebben a cikkben választ kaphattok kérdéseitekre.

Ha az esküvői készülődés közepette van személyes ajándék ötletetek számukra, akkor könnyű helyzetben vagytok. Viszont az ajándék kérdés egyébként is fejtörést tud okozni anyák napján, születés és névnapok esetén. Ezért lássunk néhány tuti tippet amelyeket bevethettek ha már végképp nem jut eszetekbe semmi az ajándékok beszerzésénél.

Az örömanyák esetében…

  • maradjunk a virág szimbólumnál, azonban annyi csavart alkalmazhatunk, hogy ne élő virágot vásároljunk, hanem készíttessünk örökcsokrot vagy rózsadobozt selyemvirágokból. Amelyet a nagy napot követően eltehet emlékbe, és ha a mindennapok során megpillantja eszébe fog jutni, kitől és legfőképp miért kapta.
  • Mivel maga az esküvő eseménye is egy különleges, megható dolog egy anya számára ezt a köszönet nyilvánítás csak fokoz, elkerülhetetlen az örömkönnyek zápora a szülői szempárokban. Erre az esetre az édesanyáknak ajándékozhatunk hímezett, díszes ruhazsebkendőt. Belehímeztetve egy szép idézetet, illetve dátumot nagyon szép, és találó emlékként szolgálhat a zsebkendő.
  • A szoros anya lánya kapcsolat szimbólumaként szolgálhat egy ruha anyagból készült bevásárló szatyor, rányomtatott “a menyasszony édesanyja” felirattal és szívecskével. Ebbe pedig egy összetartozást jelképező szolid szív medálos páros nyakláncot rejthettek. Amelyet a nagy nap után anya és lánya hordhat.

Most pedig nézzük mi a helyzet apák esetében. Ha valamivel személyesebbet szeretnénk nekik adni, mint egy üveg szeszt, “borban az igazság” címkével ellátva. Tény, hogy a férfiak nehezebben kötődnek apróbb tárgyakhoz mint a nők, így érdemes lehet itt valami hasznos ajándékban gondolkodni…

  • Egy barkácsoló édesapa esetében találó lehet egy fa nyelű kalapács. Amelyre rányomtattathattok egy kedves szöveget, dátummal, végül a keresztnevetekkel ellátva
  • Ha szeret kiöltözni, szívesen hord nyakkendőket, akkor most egy igazán fontos darab kerülhet a készletbe. A nyakkendő végének hátuljára belevarrhatsz egy olyan cimkét ami szintén rövid szöveget és dátumot tartalmaz. Ugyanez megvalósítható egy karóra hátuljára, csuklóra néző oldalára mintázva.
  • Gravírozott vörös vagy fehér boros pohár, feles pohár készlet, olyan toll amelyet nap mint nap használhat munka során, vagy bármilyen más hétköznapokban használt eszközt díszíthettek gravírozással és szolgálhat örök emlékként