Jó tanácsok mielőtt belevágnál a DIY dekorációba

A saját kézzel készített dekoráció elkészítése igazi kaland, izgalom és a végén óriási öröm, hogy ezt mindet sikerült elkészíteni!

Segít megélni az esküvőre való készülés pillanatait, főleg akkor a pároddal ketten dolgoztok a közös célért. Akár közös csajos program is lehet, barátokkal vagy unokatestvérekkel, testvérekkel.

Azonban ahhoz, hogy ne legyen káosz, felfordulás kétségbeesés és a végén csalódottság, hogy talán jobb lett volna szakember fordulni, ezeket elkerülendő kell, hogy néhány dolgot figyelembe vegyünk.

Előre kalkuláljunk bizonyos tényezőkkel, a meglepetések elkerülése végett. Ha pedig úgy érzed szorít az idő kétszer fontold meg belevágsz-e.

  • Először is, a legtutibb ötletek mellett nem elhanyagolható az online esküvői dekorációs adok-veszek csoportok. Érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni őket, sosem tudhatod mikor, ki tesz fel egy pompás elemet ami épp passzol a választott helyszínetekhez. Hiszen mégsem első kézből fogod beszerezni online vagy egy üzletből, hanem használtan de egészen biztos jó állapotban lesz attól, hogy egyetlen egy menyegző alatt szolgálatban állt.
  • Saját dekoráció felhelyezéséhez egyeztess a helyszín menedzserével, mi az a meghatározott időtartam amikor be tudnak engedni díszíteni. Hiszen egy ilyen nagy volumenű rendezvényre nekik is szükségük van időre, helyre az előkészületekhez. Megfelelő mennyiségű embert kell biztosítaniuk. Így csak bizonyos
  • Időintervallumban tudják átadni a terepet számodra és a segédkező barátnődnek.
    Készíts ütemtervet. Határozd meg pontosan hány hónappal előtte miből, milyen színben hány darabnak kell készen lennie, hogy ne csússz ki az időből. Majd igyekezz mindig betartani ezeket a kitűzött dátumokat. Így biztosan mindennel időben elkészülsz, idegeskedés nélkül.
  • A virágokkal kapcsolatban is megfogalmazhatunk egy aranyszabályt. Tény, hogy az élő virág látványát, illatát semmi nem tudja helyettesíteni. Mégis, bizonyos esetekben nem feltétlen az élő virág a legjobb döntés. Hiszen az ünneplő násznép testhője miatt csak párásabb, melegebb lesz a levegő a teremben ami nem feltétlen kedvez a vágott virágoknak. Természetesen az vizes oázis vagy más néven a tűzőhab tégla használata sokat javít a helyzeten, de ezt nem mindenhol tudjuk elhelyezni. Például a szatén falon lógó anyag dekorálásához mindenképp a selyem virág a nyerő mert nem tudunk elhelyezni oázist.
  • Tartsd szem előtt a kevesebb néha több elvét. Nem szerencsés túl sok díszt felhelyezni az asztalokra, hiszen sok helyet foglal a poharak, étkészlet, italok, tálalt ételek. A zsúfoltság elkerülése érdekében inkább használj kevesebb de látványost díszeket az asztalokon.
  • Amit a nagy nap után nem tudsz lakásodban hasznosítani, add el egy másik készülődésben lévő arának. Így csökkentheted minimálisra utólag az esküvői dekoráció költségét és még egy másik párnak is segítesz vele.