Pénztárcakímélő esküvői dekoráció

A templom vagy a lakodalmas étterem díszítését általában dekoratőr végzi. Sok esetben nagyobb termek feldíszítése sok munkával jár, létrára fel és le, nagy mennyiségű dekor és kötöző anyag, gyöngy esetleg izzósor rögzítése nem kis munka, de a végeredmény mindenkit kárpótol.

Viszont a szakemberek áldozatos munkáját szép összeggel kell megfizessük az esküvőnk előtt.

Azonban ha időben elkezdünk rajta gondolkodni saját kezűleg is elintézhetjük, így jelentős összeget megspórolva családi kasszánknak.

Illetve a helyszínen egyeztessünk előre, hogy előző nap van-e lehetőség arra, hogy pár órára bemehess néhány ügyes kezű ismerősöddel ünnepi köntösbe öltöztetni a helyet.

Már a kezdetekkor, a helyszín kiválasztáskor vigyél magaddal egy centit, és gondosan mérd körbe az asztalok hosszát, falakat, ellenőrizd van-e karnis, radiátor vagy bármilyen adottság ami a díszítés rögzítését megkönnyíti. Majd készíts képeket a helyről, hogy később a tervezés során könnyebb legyen kigondolni mit, és hol helyezz el, miből mekkora mennyiséget kell vásárolnod.

A kellékeket tekintve, az asztaloknál maradhatunk a fehér terítőnél. Ezeket rokonságtól barátoktól jó pár kölcsön darabbal költséghatékonyan beszerezheted. Majd ezeket feldobva szerezz be futókat. Válasszátok ki mi lesz a színe az esküvőtöknek, mi az az alapszín amely dominálni fog helyszín dekorációval, virágcsokorral esetleg menyasszonyi ruhával, mérd le mekkora szélességű illik az asztalok méretéhez, és indulhat a válogatás. 

Végül ledes vagy igazi mécsesek színben harmonizáló mécses tartóba helyezve, kis virág kompozícióval, dekor kavicsok vagy gyöngyök szórásával teheted igazán alkalmivá az asztal dekorációt. Székeknél pedig nem feltétlen kell drága szoknya dekorációt bérelnetek. Nagyobb mennyiségű széles szatén szalag beszerezhető nagykereskedésből. Szerezz be egy nagyobb tekercset és ebből megfelelő hosszúságokat levágva óriás masnit készíthetsz a székekre. Extraként rátűzhetsz művirág fejeket is, például egy napraforgót. A főasztal díszeként egy dekoratív nagy méretű váza és a virágcsokrod szolgálhat. 

Ültetési rend, dohányzó helyiség jelzéséhez online felületekről rendelhetsz nagyobb táblákat, melyekre színes krétával felírhatod a fontosabb információkat. Ezt raffiával, szatén anyaggal, némi zölddel igazi vintage táblácskává varázsolhatod. A tábla lábához kalitka, üvegbe helyezett gyertya, cserepes virág kitűnően passzol.

Ilyen vintage, ünnepi stílusú elemek után érdemes folyamatosan száz forintos üzletekben, lakberendezési áruházakban kutakodni. Sosem tudhatod épp mikor találsz épp elegendő számú egyforma kelléket amennyire szükséged van.

Ha mégsem jársz sikerrel, a közösségi oldalakon létrehozott csoportokban rengeteg újra felhasználható darabot találhatsz már lezajlott esküvőkről kimaradva, nem mellesleg baráti áron. Illetve party kellékek értékesítésére szakosodott webáruházakban is fergeteges akciókra, flitteres dolgokra bukkanhatsz, ha folyamatosan figyeled a kínálatot.

Lehet, hogy az egyéni dekoráció készítés sok idő, és energia, de ha kicsit is szereted kiélni kreativitásod, végül garantáltan elégedett leszel vele, és sokkal nagyobb büszkeséggel fogod utólag viszont látni az esküvői album képein mint egy olyat, amit idegen dekoratőr készített Nektek.